
Poffertjes,
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,
Probeer het maar eens!!!
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediƫnten:
125 g boekweitmeel 125 g bruinbroodmix 100 g krenten 2 eieren kaneelpoeder poedersuiker boter of margarine melk.
Bereidingswijze:
Verwarm 3 1/2 dl melk tot lauw. Zeef broodmix en boekweitmeel in een kom, breek de eieren er in en schenk de melk erbij. Roer er een glad en klontervrij beslag van, roer de krenten erbij, dek dit af en laat het 30 min. rijzen. Verhit een poffertjesplaat van gietijzer droog voor. Of gebruik een anti-aanbakpan. Vet de holtes in met wat margarine. Schenk ze halfvol met beslag (dat gaat makkelijk met een knijpfles of anders een sauslepel) en bak ze op halfhoog vuur bovenop droog. Wip ze om met een vleesvorkje en bak de andere kant snel bruin. Maak porties van 12 of 24 poffertjes, met een flinke klont boter in het midden en strooi er, door een zeef, lekker dik poedersuiker en wat kaneel over.
En, wat vind je er van?
Lekker niet?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten