
Hallo iedereen... Hier ben ik weer met een overheerlijk kermis recept! Wat zeg je? Wat dat het vandaag is??? DAT GA IK DUS NOG NIET VERKLAPPEN!!! Jawel hoor. Maar waarschijnlijk wist je het al. Vandaag zijn het oliebollen.
Ingrediƫnten :
500g bloem
1 zakje gedroogde gist
1 ei
½ l melk
2 theelepels zout
pan met olie
Bereidingswijze :
Rijstijd: 1 uur
Doe de bloem in een kom en roer er de gist door.
Maak in het midden een kuiltje en breek hier het ei in.
Verwarm de melk tot handwarm en giet het in het kuiltje.
Voeg het zout toe.
Voeg het zout toe.
Klop dit alles dan vanuit het midden met de mixer in de hoogste stand tot een glad beslag.
Dek de kom af met een schone vochtige theedoek en zet de kom op een warme, tochtvrije plaats. Laat het beslag minstens 1 uur rijzen, zodat de hoeveelheid is verdubbeld.
Verhit de olie tot de damp er van afkomt.
Met behulp van twee, in olie gedompelde, lepels of met een in oliegedompelde ijsschep balletjes van het beslag in de hete olie laten glijden.
Met behulp van twee, in olie gedompelde, lepels of met een in oliegedompelde ijsschep balletjes van het beslag in de hete olie laten glijden.
Keer na 3 minuten de oliebollen om (als ze dat nog niet uit zich zelf hebben gedaan) en laat ze aan de andere kant nog 2 minuten bakken.
Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer ze met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten