Bekleed 2 bakplaten van 32 x 28 cm met folie. Bestrijk het folie licht met gesmolten boter. Veeg de appels met een schone droge theedoek schoon. Steek een sateprikker in de kroon van elke appel. Roer de suiker, water en azijn in een grote pan met dikke bodem zonder koken tot de suiker is opgelost. Veeg de suiker aan de zijkanten weg met een nat kwastje. Voeg de levensmiddelenkleurstof toe. Bij twee kleuren het mengsel splitsen. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het zonder roeren 15 minuten koken. Laat 1 theelepel van het mengsel in koud water vallen zodat het een balletje vormt. Neem de pan van het vuur.
Bereidingswijze:
Dompel de appels een voor een in het suikermengsel en bedek ze rond om het met mengsel. Laat de appels op de bakplaat uitlekken en hard worden bij kamertemperatuur. Wikkel ze in folie en strik er een lint opheen. Suikerappels kunnen 2 dagen worden bewaard.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten